Restoran Divlja Baranja

Ukratko o ideji restorana Divlja Baranja

Bistro

Ideja o otvaranju prvog autohtonog baranjskog bistroa „Divlja Baranja“ u Zagrebu rodila se iz čiste ljubavi – prave neiskvarene ljubavi i želje da šira populacija prepozna ono što mi već jako dobro poznajemo – puno bogatstvo i neiscrpno vrelo vrhunskih etno-gastro baranjskih proizvoda i delicija.

Fantastična Baranja tijekom vremena ostala je upravo onakvom kakva je bila, pomalo mistična i skromna, no velika i divna u svom punom sjaju. Područje obrubljeno rijekama, isprepleteno vinskim putevima i puteljicima kojim koračaju ljudi koji slave suživot s prirodom iskonski poštujući sve ono što im pruža, Baranja je naše neotkriveno blago.

Dopustite nam da vas provedemo kroz Baranju osebujnim gastro doživljajem s naglaskom na autohtonim mirisima i okusima baranjskih jela.

Baranjski kulen

u ponudi našeg web shopa

Baranjski kulen – crveni biser Baranje, senzacionalan je suhomesnati proizvod koji u sebi sadrži sve ono što Baranja i sama jest – vrhunsku kvalitetu, sjetnu tradiciju uz prestiž okusa i mirisa. U ponudi restorana „Divlja Baranja“ nalazi se kulen rađen po vrhunskoj recepturi lokalnog baranjskog proizvođača, čime smo odlučili napraviti iskorak od industrijske proizvodnje prema izvornom i autohtonom pristupu koji se prenosi iz naraštaj u naraštaj. Na taj smo način osigurali vrhunsku kvalitetu i prepoznatljivost okusa samog proizvoda te zadržali sva dominantna svojstva koja baranjski kulen čine vrhunskim gastro obilježjem Baranje.

ČVARCI

u ponudi našeg web shopa

Čvarci, nezaobilazne zimske grickalice, omiljen su izbor svih zaljubljenika u jednostavnu, ali vrhunsku gastronomiju.

Čvarci se dobivaju kuhanjem narezane slanine do zlatnožute boje nakon čega se protiskuju kroz ručnu prešu i hlade. Poslužuju se samostalno kao dio hladnog predjela te čine osnovni dio ponude restorana „Divlja Baranja“.

PAPRIKA

u ponudi našeg web shopa

Slatka ili ljuta domaća baranjska paprika pripremljena prema domaćoj recepturi čini okosnicu jelima restorana „Divlja Baranja“.

Prilikom proizvodnje koriste se tehnike stare preko 100 godina - suši se na prirodnom zraku obješena na vijencu, ručno je birana, otkoštena i tek po tom mljevena.

Jela poput fiša, perkleta, kobasica – bez domaće baranjske paprike jednostavno ne bi bila potpuna.

Baranjska vina

u ponudi našeg web shopa

Baranjski „terroir“ je tzv. „x faktor“ koji izdvaja baranjska vina od ostalih te zbog čega su upravo ona idealna uz baranjska tradicionalna jela.

Ključni elementi stvaranja vrhunskog vina su način uzgoja vinove loze i proizvodnja vina, kao i kvaliteta i vrsta tla, opća mikroklima, temperatura uz ostale faktore koji direktno utječu na ovu delikatnu granu poljoprivrede.

Baranja je posebno ponosna na svoju graševinu, a zahvaljujući radu i beskompromisnom trudu baranjskih vinara i vinogradara, pretvorila se u pravi zlatni nektar.

U restoranu „Divlja Baranja“ možete uživati u vrhinskim vinima poznatih baranjskih vinarija Josić, Gerstmajer i Kalazić.

Specijaliteti kuće

BARANJSKI RIBLJI PAPRIKAŠ (FIŠ)

Baranjski riblji paprikaš, poznatiji kao fiš, specijalitet je bez kojeg ne može proći niti jedan važniji događaj u obitelji, društvu,... Blaga ljutina domaćih baranjskih papričica, punoća okusa koja se postiže optimalnim tretiranjem visoko vrijednih namirnica, baranjski fiš restorana „Divlja Baranja“ svrstava u sam vrh jela koja jednostavno morate probati. Priprema fiša oslanja se u potpunosti na autohtonu baranjsku recepturu - garantiramo, zaljubit ćete se u Baranju na prvi okus!

BARANJSKA KOBASICA

Baranjska kobasica suhomesnati je proizvod koje svoje mjesto opravdano zaslužuje na svakoj plati s vrhunskim delicijama. Pripremljena po tradicionalnoj recepturi uz kombiniranje biranih sirovina, baranjska kobasica odličan je izbor za hladno predjelo.

PERKELT / Divljač ili Riba

Preklet svaki puta iznova iznenađuje kolizijom okusa. Pripreman s domaćim rezancima, a začinjen domaćom baranjskom paprikom, u potpunosti predstavlja Baranju smještenu na jedan tanjur. Restoran „Divlja Baranja“ nudi perklet od divljači ili ribe rađen prema dugo čuvanoj tradicionalnoj recepturi.

BARANJSKE SLASTICE

Ukoliko se još niste zasladili s desertima poput gužvare od maka i oraha, baranjske lenje pite s domaćim jabukama, neodoljivih savijača i ostalim slatkim zalogajima – prava slatka iznenađenja čekaju samo na vas u restoranu „Divlja Baranja“.

Preporuke gostiju

“...Restoran me oduševio. Toplina prostora, ljubazna posluga i hrana bez premca. Cijeli ugođaj podsjetio me na nezaboravne vikende kod bake i dede koje sam provodila na njihovom imanju pored Osijeka...”
Ankica Knez
Zagreb

Primajte posebne jelovnike

Upišite e-mail adresu kako bi primali posebnosti iz naše kuhinje

prijavite se